martes, 9 de noviembre de 2010

ELS ROMANS A TARRAGONA

En el nostre projecte final, hem creat una unitat didàctica sobre l'arribada i l'assentament romà a la ciutat de Tarragona. pertanyent de l’àrea de les ciències socials, perquè creiem que té un gran potencial pel nivell de secundària, especialment per 1er curs. 
De manera que hem pensat que fer una activitat sobre la història romana de Tarragona seria una pràctica didàctica molt enriquidora pels alumnes. Per això, gràcies al conjunt de característiques que té la ciutat, la nostra finalitat és aconseguir obtenir un valor didàctic i educatiu pels alumnes, basant-nos amb diverses activitats, tot aconseguint que els alumnes aprenguin sobre el llegat, la vida, la influència i la repercussió del romans a la nostra societat. 
Per treballar aquesta unitat, hem establert tres sessions.  En la primera sessió, fem una classe magistral, per introduir la història de l'arribada i assentament d'aquest civilització a la província de Tàrraco.
En segona sessió, esta previst fer una visita als diferents monuments i llocs emblemàtics que ens van deixar com a llegat a la ciutat, per tal de situar, establir i comprendre millor els conceptes que s'han treballat a la primera unitat.
Finalment a la tercera sessió, proposem una activitat de Hotpotatoes, per als alumnes, on trobem tres activitats, una primera activitat, centrada en la primera classe magistral, on repassem els continguts adquirits. En la segona i tercera activitat, els exercicis estan mes centrats en saber relacionar els monuments que hem vist a la visita, i mes concretament en la tercera activitat repassar aquells monuments que trobem a la província de Tarragona.
Per si voleu participar, o posar a prova els vostres coneixements sobre la història de Tàrraco, aquí us deixem l'enllaç per poder fer les activitats

No hay comentarios:

Publicar un comentario