martes, 4 de enero de 2011

MEDIACIÓ DE CONFLICTES

     La mediació es una mètode per a la resolució de conflictes que parteix des del diàleg, des de posar els diferents punts en comú dirigit per un tercer, el mediador.

     Per dur a terme la mediació de conflictes hem de tindre en compte que les persones amb les quals estem mediant estiguin tranquil·les i predisposades a posar el conflicte en comú, per tal d’arribar a un acord. Durant la mediació no jutjarem a les persones, ni molt menys intervindrem en la resolució del conflicte posant-nos a favor o en contra d’una de les parts, sinó que tenen que ser les parts implicades les que sàpiguen arribar fins al fons de la qüestió i saber trobar un acord just per ambdues parts. Farem respectar les normes i els torns de paraula, i dirigirem el diàleg, en la recerca del problema per redirigir-lo en la troballa de la solució. Per aconseguir aquest propòsit, es aconsellable trobar un entorn acollidor i favorable per establir una conversa, per tant no ho farem en una sona plena de soroll o en un espai on es puguin crear distraccions.

     Un altre aspecte a tindre present es que per a poder mediar en un conflicte, no consisteix nomes en seure davant de una cadira i procurar que dues persones es posin d’acord, sinó que tenim que tindre la formació mínima necessària per a poder conduir la conversa, dirigir el diàleg, enfocar la situació cap a la recerca dels acords mutus.

     La mediació de conflictes, no nomes es una tècnica que es faci servir i sigui útil per a l’educació, i per millorar la situació d’aquesta, sinó que es una tècnica que ens serveix per al dia a dia, per la vida familiar, social, veïnal, persona, etc.
     La recerca de la solució conjunta, fa que ninguna de les dues parts sortí perdent, ni que ninguna de les dues parts tingui que cedir davant de l’altre queden en inferioritat, sinó que es una solució conjunta i pactada, per tant ambdues parts en surten beneficiades.

No hay comentarios:

Publicar un comentario