miércoles, 15 de septiembre de 2010

Educació i Tecnologia

Antigament la tecnologia no estava tant involucrada dins el món de l'educació degut a que les disponibilitats tecnològiques i la implantació a l'aula era nul·la.
Actualment però, des de fa uns anys Internet s'ha convertit en una gran font de recursos i possibilitats canviant moltes de les costums i formes d'actuar de la societat.
En el món de l'educació, s'ha vist reflectit en gran ventall de possibilitats que ofereixen, no solament a l'hora de la formació sinó de l'aprenentatge.
El dinamisme que ofereix la tecnologia a l'aula, ofereix que no solament la comunicació sigui dins de l'aula entre alumne i professor, sinó que ofereix un servei a través de les diferents plataformes de comunicació una participació més didàctica, interactiva i constant, a través de les plataformes com moodle, blogs o el correu electrònic.
Aquesta nova via permet també una reducció important dels costos, degut a que tot està al servidor i no és necessari fer la impressió en paper. Tanmateix també ofereix una comoditat de cara a l'alumne i al professor de gestió i comunicació.
A més a més les hores lectives esdevenen més interactives a partir del ordinador o tabblets, ja que la aportació dels recursos a través de vídeos o presentacions en Power Point, fan que es trenqui la forma educativa anterior on el professor feia la classe d'una forma poc amena.
Aquest canvi metodològic implica que el professor pugui aconseguir resultats de més participació i que l'alumne, estigui més motivat i no trobi solament el recurs del llibre per poder aprendre.

No hay comentarios:

Publicar un comentario